Új válasz 

A téma értékelése:
  • 1 Szavazatok - 5 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budapesti nyelviskolák
03-21-2010, 01:03 AM
Üzenet: #21
RE: Budapesti nyelviskolák
Nem tudom. A vagdalkozásnak nincs sok értelme. Egy biztos: a kifizetésből származó minden hátrányomat büntetőjogilag ,,ráverem" a cégre
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
04-30-2010, 12:15 AM
Üzenet: #22
Sziasztok!

Év végére szeretnék letenni egy középfokú angol nyelvvizsgát. Elmentem érdeklődni a XI. kerületben lévő Company Nyelviskola egyik irodájába, ahol egy marketinges hölggyel beszéltem. Elővettem egy papírt, hogy jegyzeteljek, de nem volt tollam és kértem tőle. Azt mondta szívesen ad, de minek a toll? Mondtam, hogy jegyzetelni szeretnék, felírni az információkat. Azt mondta, hogy felesleges, mert itt kell döntenem arról is, hogy ha jelentkezem, milyen ütemezésben szeretnék majd fizetni.

Többek között elmondta, hogy az oktatás 5-7 fős kiscsoportban folyik, beszédközpontú, a csoportokban átjárhatóság van, ha akarok akár a saját csoportomon kívül az összes órára bemehetek, ha van időm stb. Éppen ma van a csoport megbeszélés és most rögtön csatlakozhatom, ha megírom a felmérőt és megkötjük a szerződést. Mivel nagy volt az elszántság bennem, ezért aláírtam a szerződést, (az igaz, hogy nem tartottak pisztolyt a fejemhez) befizettem 15.000.- Ft regisztrációs díjat, és kifizettem a 25.000.- Ft-os tankönyv csomagot, (1 könyv kivételével az összes már megvolt, de ők ragaszkodtak ahhoz, hogy a csomagot is meg kell venni.) Míg a felmérőt írtam, addig a csoportmegbeszélés lezajlott, és a szerződés aláírását követően rögtön beülhettem az első órára, ahol rögtön 10 ember ült az 5-7 emberrel szemben. Ez egy kicsit mellbe vágott és kezdtem utána olvasni a cégnek. Megkérdeztem pár angol tanár ismerősömet mit hallottak a Company-ról, de jót senki sem mondott. Úgy döntöttem visszamondom a szerződést, mielőtt nagyot bukom. Másnap bementem az irodába, közöltem, hogy mégsem szeretnék ide járni. Az irodavezető hölgy kedves volt, javasolta, hogy próbáljam meg mégis, esetleg egy másik szintű csoportba soroljak át, de úgy gondoltam, hogy nem akarok a 8 napból kifutni, mert utána meg kell tartanom a 25.000.- Ft-os könyvcsomagot, amire aztán végképp nincs szükségem, sőt kezdhetem fizetni a részleteket. Megjegyzem, a marketinges hölgy is tanuja volt a beszélgetésnek és rögtön azt mondta, hogy nem 5-7 fős csoportokról, hanem 8 főről volt szó! Erre azt válaszoltam, hogy már eleve 10 fős a saját csoportom, 2 csoportot indítanak ezen a szinten, a másik is 10 fős és ha átjárhatóság van a csoportok között, ez a létszám rossz esetben elviekben akár 20 fős is lehet alkalmanként!

A csomagot leadtam, és 2010. március 31-i dátummal írásban is felmondtam a szerződést, melyet tértivevénnyel feladtam. A levélre válaszoltak: bár 8 napon belül mondtam fel a szerződést, a 15.000.- Ft-os regisztrációs díjat nincs módjukban visszafizetni, de a könyvek árát visszakapom. Ma április 29. van, még semmit sem kaptam vissza. Próbáltam felhívni az ügyintéző hölgyet. Többszöri próbálkozás után sikerült valakivel beszélnem, aki informált arról, hogy a hölgy ma továbbképzésen van és próbálkozzam holnap. Most itt tartok. Remélem nem úgy járok, mint már oly sokan közületek és futhatok a pénzem után!
Válasz idézéssel
04-30-2010, 02:38 AM
Üzenet: #23
Rainbow VARGATUN
Kedves Vargatun!

Megéri őket sokat hívogatni és figyelmeztetni, sajnos te vagy a harmadik tanuló, aki valahogy "idekeveredik" a Company nyelviskola üzletvitelét méltatva.

Őszintén remélem, hogy sikerül visszakapnod a pénzed.

Privát tapasztalatom (ami nem nyugtat meg Téged, de legalább okulhatunk belőle):
Ez a nyugati kemény eladás része, hogy rákényszerítik a vásárlót az azonnali, "on the spot" döntéshozatalra. Én a Curves tornastúdiónál jártam ugyanígy, ahol bebuktam 10.000 Ft előleget, pedig EGYETLEN EGYSZER SEM mentem le tornázni, szóltam telefonon, hogy mégsem szeretnék járni és addig halasztgatták a dolgot, míg egy hónap múlva már "a franchise szerződés szabályai miatt" hahaha - nem fizethették vissza a regisztrációs díjamat. Szóval, ez egy üzletkötői fogás, hogy ott a helyszínen dönts! De mekkora hülyeség ez!? Hiszen egy több hónapos együttműködésről hogyan döntsön egy perc alatt az ember, nem? Sok nyelviskolában van lehetőség ingyenes bemutató órát igénybe venni. Én, ha új nyelvet kezdenék tanulni, enélkül nem is fizetnék egy kanyit sem.
Szerző weblapjának megtekintése Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
06-18-2010, 05:04 PM
Üzenet: #24
Na!

Ügyvédnél beadtuk a fizetési meghagyást, de ahogy látom a kommentekben már elkéstünk....Utólag persze már könnyű okosnak lenni, de máskor az embernek ,,előre" kell tájékozódnia, ha lehet.Úgy fest, hogy eladták a céget egy ,,droidnak", ők pedig ellopták a pénzt! Oszt jónapot! Bottal üthetjük a stekszet...

bambula
Válasz idézéssel
Új válasz 

Fórumra ugrás: