|
Budapesti nyelviskolák
|
|
05-05-2009, 07:26 PM
Üzenet: #1
|
|||
|
|||
|
Budapesti nyelviskolák
Budapesti nyelviskolák
|
|||
|
01-26-2010, 08:48 PM
Üzenet: #2
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
01-27-2010, 11:35 PM
Üzenet: #3
|
|||
|
|||
|
RE: Budapesti nyelviskolák
Bár még senki nem válaszolt, de indítottunk egy NYELVISKOLA FIGYELŐ kampányt. Minden nyelviskoláról összegyűjtjük, független megfigyelőként az infokat. Reszkessetek nem fizető sulik!!! http://angolnyelvtan.wordpress.com
|
|||
|
02-22-2010, 09:01 AM
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 02-22-2010 - 09:17 AM. Szerkesztette: bambula.)
Üzenet: #4
|
|||
|
|||
|
HÖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na én vagyok az első. Röviden: itt dolgozom: http://www.companynyelviskola.hu/ 2009. 11.23 óta és most 2010. február 21-e van 23:58 mai napig nem fizettek ki!!!!!!!!!!!!!!! pedig lassan 3 hónapja tespedek a ,,jövő iskolájában'' 1 SZÓVAL: MÉLTATLAN Egy kis ízelítő a Comapany ,,Success" ből: http://www.panaszfal.hu/index.php?topic=3364.0 http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=16164 Tanulók írták: Mindenkinek mondtam hogy amit az otthonában kínálnak eladásra, az átverés. Erre én meg belefutok. Négyszer hívtak fel hogy új nyelviskola indul, új módszer, hallgassam meg. Én amúgy is gondolkodtam rajta hogy újra neki kéne állni, hát ráálltam. Csinos hölgy, szépen előadva (itt jegyezném meg hogy nincs kizárva az oktatási módszerük jósága, emberileg, és erkölcsileg egy tapló banda). Tehát jól hangzik, gondolkodom rajta. Gondoltam Én, de a hölgy gyorsan javított: most, vagy soha! De nincs most itthon a beiratkozáshoz szükséges pénz. Elkísér az automatához, segédkezett azonnal. Itt tennék egy megjegyzést, később megnéztem a honlapjukat, ott is bármikor be lehet iratkozni, tehát valótlant állított, amely most már törvénysértő. Tehát a lényeg: bármikor bármi módosítható, évet lehet halasztani, ha nem jut be az ember órára, abban is segítenek. Na ez van itt leírva tessék aláírni. Megtettem. még a könyvekért elmentem, de kiderült (szerintem jelen gazdasági helyzetben vagyunk így páran) elkezdeni már nem tudom. Írtam egy levelet melyben kérem hogy töröljenek a névsorból, visszaküldtem a könyvcsomagot, és keresztet vetettem a 15000ft beiratkozási díjra. Na ekkor jött a hideg zuhany. Felhívtak, hogy mivel lejárt a nyolc nap amikor visszaléphettem volna, fájdalomdíjként!! ki kell hogy fizessem a könyveket, és a tandíj egy részét. mintegy százezer forintot!!!!! Azért a tanfolyamért ami el sem kezdődött, és nem is tudok menni. És azért nem tudok menni mert nincs rá pénzem, ezért fizessek. Na ezt magyarázza meg valaki. Ami a legszörnyűbb az apró betűben jogot formáltak erre előre. Most már behajtással fenyegetnek, azért a pénzért, amiért semmit sem tettek. Én fizettem tizenötezret, hogy kibabrálhassanak velem. Ha valakinek van ötlete kérem segítsen! Előre is köszönöm! ********************************************* Sziasztok! Hát, nem így képzelem a "jövő iskoláját". Én már halasztottam egy évet ennél az iskolánál, mert nem volt más választásom. Az ígéreteknek én is bedőltem és meggondolatlanul alá is írtam a szerződésüket. Ugyanis azok az ígéretek, amiért én őket választottam, nem is szerepeltek benne. Pl. a heti személyes konzultáció a tanárral, rugalmas órarend: átjárhatóság a csoportok között, ha nem tudnék épp elmenni a saját órámra (illetve mehettem volna, kezdő vagy haladó órára... középhaladóból csak egy csoportot indítottak, persze, az ígért 6-8 helyett 12 fős létszámmal). De a legjobb az volt, hogy május végén kezdtük, 24 órát járhattam és jött két hónap szünet... Mondván: igazodnak az iskolai szünetekhez... Természetesen a havi 19.500.- Ft-ot a szünetekben is fizetni kellett... Aztán nyár végén munkahelyet kellett változtatnom. 4 hónapra Budapestre kerültem betanulásra (amúgy Zalaegerszegen élek), így lehetetlen volt a tanfolyamot tovább folytatnom. Próbáltam rájuk hatni szép szóval, hogy méltányosságból rendezzük már emberi módon az anyagiakat, hiszen mondhatni "vis maior" és nem az én linkségem az oka annak, hogy nem tudom igénybe venni a szolgáltatásukat. Hajthatatlanok voltak: mivel letelt már 4 hónap (amiből ugye 2 a nyári szünet...), csak a halasztás lehetséges, a tandíj 50%-ának befizetésével. Ellenkező esetben a teljes tandíjat be kellett volna fizetni. Persze, hogy inkább halasztottam... Aztán eltelt az év. Nemrég megkaptam a levelüket, el is mentem a csoportmegbeszélésre (mondanom sem kell, munkahelyről, kikérővel), ahol tudatták velem, hogy várjak egy órát, mert az újak most írják a szintfelmérőt (mondhatták volna előre...). Hát, ez nem ment volna, de nagyon készségesen felajánlották, hogy felhívnak, hogyan alakul az órarend és felírták, hogy én mikor tudnék menni. Aztán nem hívtak... E-mailre nem válaszoltak... Vezetékes telefonjukon többszöri próbálkozásra sem tudtam senkivel beszélni... Nagy nehezen találtam egy kontaktot, aki közölte velem, hogy mikor lesznek az órák. Ezúttal sem volt szerencsém. Mondván, hogy ő nem tehet róla, de a csoport többi tagjának más időpontok feleltek meg, így az általam preferált időpontokat elvetették. Ami azt jelentené, hogy a munkahelyről heti két nap két-két órára el kellene lógnom. Illetve szombaton délelőtt, amikor a másodállásomban dolgozom (mert ugyebár valamiből finanszírozni is kellene az iskolát...). Most itt tartok... Konkrétan: az igénybe vett 24 óráért (+tankönyvcsomagért) 118.000.- Ft-ot fizettem. Esélytelen, hogy órákra tudjak járni és az is, hogy visszakapjam azt a pénzt, amiért semmilyen szolgáltatást nem kaptam, sőt egy évig használták a pénzemet... Örülnék, ha kapnék valamilyen ötletet, segítséget... Vagy legalább mások is okulnak az esetemből... Sad Üdv.: Darena ****************************************************** ziasztok!! Én Debrecenben jártam az iskola nyelvtanfolyamára, de elég csúnya dolgokat mertek megtenni velünk. Nem tudom, hogy más iskolákban is előfordult e, hogy amikor a csoportunk létszáma lecsökkent 5 főre, akkor a tanárunk közölte velünk, hogy az iskola nem tudja tovább fizetni a terem bérleti díját. Ezután még kb 4-5 hétig jártunk a tanárunk SAJÁT lakására, mert ott tartott nekünk órát. Nem is ment végig a tanfolyam, mert később már a tanárunk óradíját sem fizették ki. A tanfolyamért közel 200eFt ot kellett fizetnie a családomnak, és eléggé meg lett kurtítva. Vigyázzatok, hogy veletek nehogy előfordulhasson hasonló!!! ******************************************************** Ezt találtam a Company nyelviskolával kapcsolatban..."Éppen kedélyesen autózgattam a városban, amikor az egyik piros lámpánál az ablakon kibambulva Rúzsa Magdi nézett rám boci szemekkel egy óriásplakátról. Hirtelen nem tudtam összerakni a reklám üzenetét, képtelen voltam megfejteni, mi köze van Magdinak egy nyelviskolához, ezért próbáltam további kapaszkodót keresni a plakáton. Döbbenetem ekkor nőtt csak igazán hatalmasra, ugyanis Magdi tenyerében nem mást pillantottam meg, mint a Galaxis útikalauz stopposoknak című Douglas Adams regény filmadaptációjában szereplő depressziós, űbercuki robotot, Marvint, akivel egyedül Wall-e veheti fel a versenyt. De hát az nem lehet - gondoltam magamban - hiszen Marvin marketingjogait a nyelviskola tízéves bevételei sem fedeznék, ezért netközelbe érve egyből felkerestem a honlapot, hogy jobban szemügyre vehessem a kis robotot. Itt derült ki a turpisság, ugyanis a nyelviskola szájtján szereplő fehér robot megszólalásig hasonlít Marvinra, de azért nem teljesen ugyanolyan. Az illesztések egy picikét máshogy vannak, és ha jól láttam egy darab zöld szeme van. Ez aztán igen! Jól kicselezték az filmforgalmazót, persze csak akkor, ha annak is csak egy szeme van, és azzal sem az óriásplakátot nézi. Most már csak azt kellene kideríteni, hogy miért jó ez a robot egy nyelviskola hirdetésén, de ez már egy középfokú mongol nyelvvizsgánál is nehezebb feladat. Persze ez az egész csak vihar egy biliben, de mivel ez a bili pont az én orrom előtt volt, gondoltam szóvá teszem, hogy elvihetné valaki." link: http://addict.blog.hu/2008/08/08/robotot...yelviskola ******************************************************** A Company Success Kft. által vezetett Company Nyelviskolával telemarketingen keresztül kerültem kapcsolatba. Egy ismerősöm adta meg az elérhetőségemet, ezért úgy gondoltam, illik meghallgatnom a cég ajánlatát. A magát a „jövő nyelviskolájának” nevező Company üzletkötője a lakáson fölkeresve ajánlotta az egyébként a magasabb árfekvésű képzések közé tartozó oktatásukat. Mivel az ismerősöm szponzorálta volna a tanulást, nem volt kizáró ok az egyébként a képzés végére több mint 200 000 forintra rúgó ár. A beiratkozási díj (15 000 Ft) és a tankönyvek árának (25 000 Ft) befizetése után egy elvileg 5–7 fős angol felső fokú képzés indult volna el 2009 októberében a kerületemben. A beiratkozás már szeptemberben megtörtént, de még az október is eltelt, és nem hívott az oktatásvezetőm. November elején megérkezett az első 31 000 forintos csekk, melyet nem kívántam befizetni, amíg az első óra sem történt meg, ezért fölhívtam a céget, ahol sajnálkozva közölték, hogy nem indul a szerződésben vállalt csoport, mert túl kevesen jelentkeztek, de egy másik kerületbe járhatnék. Ezt nem kívántam elfogadni, ezért szerződésbontást kezdeményeztem. Nem tudok megbízni egy olyan vállalkozásban, amely ilyen összegű képzést nyújt, de „elfelejti” tájékoztatni az ügyfelet, bár a csekk-küldés véletlenül épp nem maradt el. A szerződést november elején felbontottuk, mely nyomán az addig kifizetett negyvenezer forint visszajárt volna. Decemberben már érdeklődtem, hol a pénz, de válaszra sem méltattak. Végül 2010 februárjának elején telefonon sikerült elérnem egy kompetens személyt, aki egyébként nem is az irodában tartózkodott, de panaszomra egy nap alatt utalta az összeget. Ha ez ilyen gyorsan megy, érthetetlen, miért kellett rá három hónapot várnom, valamint miért nem tudtak korábban reagálni a panaszomra. A fenti tapasztalataim miatt nem tudom ajánlani. ******************************************************** Ez az a nyelviskola, amit messze ívből el kell kerülni. Telemarketinges kollégákkal csalják tőrbe az ügyfeleket. Sehogy máshogy nem lehet náluk tájékozódni, csak úgy, ha egy szaktanácsadó kimegy a leendő ügyfél lakására. Áraik horribilisek. A címlistájuk a telefonkönyvből van, havonta 3x felhívnak, én pedig hiába mondom el ugyanannyiszor, hogy nem szeretnék hozzájuk beiratkozni, hónapról hónapra újra és újra megkeresnek. Egyszerűen nem értem, hogyan működhet így egy nyelviskola, ez felháborító. ******************************************************** engem kollégájuk személyesen keresett meg,jelentkeztem is de egyébb okoknál fogva nem kezdtem el a tanfojamot.arrol szeretnék,tájékoztatást kapni hogy akkor miért adták át eggy behajto cégnek a pénz követelésüket amikor a tanfolyamon egyszersem vettem részt.nem vagyok olyan anyagi helyzetbe hogy a 128.018 ft,ot meg fizessem ugyanis munka nélküli lettem,meg szeretnék tájékoztatást kapni a kérdésemre.. ******************************************************** Az iskola félrevezeti a jelenkezőket, a szerződést el kell olvasni. Az első tényleges tájékoztatót, a szint felmérést a felmondási határidő utá tartja, így a beiratkozást és a segédanyagárat biztos, hogy nem kapod vissza. Tőlünk az írásbeli felmondás ellenére az első havi díjat is követeli. ******************************************************** Elöszőr is remélem mindenki tanul az esetemből! Valaki felhívott hogy nem szeretnék-e angolt tanulni? Nekem pont jól jött mivel akkor még aznap beszéltem vkivel hogy egy nyelvizsga jól jönne. Telefonba mondta hogy eljön hozzám és elmodja miről van szó. Nagyon kedves volt és szimpatikus. elmondta hogy ez egy nagyon nagy nyelviskola és hogy nagyon jó, ecl stb... 15 ezer a helyfoglalás...hirtelen döntés született és aláírtam a szerződést úgy hogy nem olvastam végig teljesen mivel elég jó meggyőző képessége volt ennek az uriembernek. Mondta hogy majd küldik az értesítőt hogy mikor lessz a szintfelmérő. rendben. megtörtént elmentem ekkor viszont történt egy kellemetlen dolog. Nekem nem volt jó szinte egyik időpont se. mondtam magamba: mind1 majd megoldjuk valahogy. sikerült elmennem az első órára ahol megkaptam a tankönyvcsomagot hát na ekkor már kezdtem érezni hogy valami nem stimmel... mivel akárhogy is számolva (utánna jártam) a 25 ezer forintos tanköny csomag nem volt több 10 de maximum 15 ezer forintnál jó mondom majd kifizetem ha már elkezdtem. akkor volt egy ujra csoportosítás és mondtam hogy mikor szeretnék bemenni hát nem volt rá lehetőség el kellett halasztanom pár dolgot, hogy be tudjak járni. elmentem a második órára...sehol senki egy lélek se felhívom a csoportvezetőt aki mondta hogy erről nem is tudott...(adminisztrációs hiba...)na ekkor lett elegem és mondom nem fogok pénzt adni egy olyan cégnek ahol a szolgáltatás a nullával egyenlő...nézem a TV-t és látok egy reklámot company nyelviskola! gyere jól jársz! na mondom szép... akkor a "tankönycsomag" felét ezért fizettem...elfelejtetttem az iskolát teljesen... egyszercsak jött a számla és most jön a lényeg ami az én hibám is mivel kiment a fejemből most ott vagyok hogy több mint 100 ezer forintot kéne fizetnem a semmiért...és mindezt azért mert nem tájékoztatott az a nagyon kedves ügynök arról hogy mik a feltételei a szerződés bontásnak. azóta utánna jártam jópár kokurens cégnek és leesett az állam mikor az árakat figyeltem szóval nem akarok regényt írni. egy szó mint száz : marketing 100% szolgáltatás 0% mindez vagyonokért és még a szerződést se olvata fel ez a nagyon kedves ügynök nem ajánlom senkinek ezt az iskolát remélem elolvassa mindaz akit már felhívott ez a nagyon kedves ügynök de még nem írta alá a szerződést. (remélem a D.A.S segít...) ******************************************************** |
|||
|
02-22-2010, 10:53 AM
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 02-22-2010 - 10:55 AM. Szerkesztette: bambula.)
Üzenet: #5
|
|||
|
|||
|
Milyen a Company Nyelvsulis élet? Csupa móka és kacagás. Kellemes összekötése a kellemessel (mert hasznos)
![]() http://www.companynyelviskola.hu/fotogal...ei-trening és ilyen egy rendkívüli angol óra a wilderness-ben ![]() http://www.companynyelviskola.hu/fotogal...gol-orarol és dzsipesen is lehet építeni, de mit is ![]() http://www.companynyelviskola.hu/fotogal...ai-divizio na de az adminisztrációsok se panaszkodhatnak ![]() http://www.companynyelviskola.hu/fotogal...ng-sumegen és lehet száguldozni is, körbe-körbe, vég nélkül ![]() http://www.companynyelviskola.hu/fotogal...ai-trening de ettől még az Óperenciás-hegy másik oldalán még nem lesz betevő falat az asztalon, mert mint tudjuk az élet nem csupán móka és kacagás, hanem vannak árnyoldalai is.... |
|||
|
02-22-2010, 07:58 PM
Üzenet: #6
|
|||
|
|||
![]() ![]() Ez NAGYON durva. Ilyet még meg lehet tenni manapság? Tényleg a neten utánaolvashat az ember minden cégnek és terméknek. Vérforraló. Pedig a Company iszonyú jó marketinget használ és rengeteg helyen hirdet, óriás plakátokon is, stb. Nem értem, hogyan engedheti meg magának a suli. Pláne, hogy olyan verseny van a céges megrendelőkért, mint még soha... |
|||
|
02-23-2010, 08:24 PM
Üzenet: #7
|
|||
|
|||
|
Durva vagy nem ez van. Ebben az országban bármi megtörténhet. Következmények nincsenek, ha nem elég tökös valaki. Dehát bírka ez a nép....a 7en ígéretet kaptam (ígéretcunamik sorában), h kifizetnek. Hiszem, ha látom. Welcome 2 the new brave world of insolence
|
|||
|
02-23-2010, 10:58 PM
Üzenet: #8
|
|||
|
|||
|
Írj egy tényszerű beszámolót a Nyelviskola Kommandó rovatba a blogra. (http://angolnyelvtan.wordpress.com) Eddig mindig csak pozitív és szép dolgokat írtunk, most lássunk egy realistább beszámolót. Ha a tényekre szorítkozunk, miért ne közöljük?
Egyébként most rákerestem a sulira mégegyszer és az első 20-ból csak 2 negatív dolog volt róla. Ez alapján én simán elmennék oda akár tanulni, akár dolgozni. Más. Dolgoztam egy kis noname nyelviskolában - Arizona Sun volt a neve - és az óraterv meg az ügyfélszolgálat meg szinte minden egy katasztrófa volt. Viszont MINDIG pontosan megkaptuk - fél évig voltam ott - a fizetésünket. Fillérre pontosan. Ezért is duplán bosszantó, hogy egy ilyen nagy presztízsű cég nem fizet. |
|||
|
02-25-2010, 09:56 AM
(Üzenet szerkesztésének időpontja: 02-25-2010 - 10:50 AM. Szerkesztette: bambula.)
Üzenet: #9
|
|||
|
|||
|
a 7en megkaptam nagy nehezen a novemberi-decemberi összeget. egyelőre szünet. várjuk ki a végét!!!! de itt van egy másik csúnyaság:
http://www.nyelviskola.hu/cgi-bin/nyelvi...ldal=forum CampusMegint 2009.12.19. 16:59 NYELVTANÁROK, FIGYELEM! NE MENJETEK A CAMPUS NYELVISKOLÁBA tanítani (Bp. Szent István Krt. 1., Baranyai Zsolt), mert nem fizetnek a tanárnak!!! Sajnos én sem kaptam még meg több mint 2 havi fizetésemet. Akinek szintén tartozik a Campus, az kérem, írjon nekem! Vagy azok is, akik valahogyan mégis megkapták a pénzüket! Fontos lenne! Köszi! Hogy aztán ők azóta megkapták a pénzüket? Majd ha eljön az ideje, akkor tollat és minden lehetséges fórumot (meg)ragadok. de elébb szeretném látni a januári és februári lóvémat... (CAMPUS Nyelviskola - Tanfolyam vicces egy videó![]() http://www.youtube.com/watch?v=UTJPF2WpwLY + komment: Campus nyelviskola .. nem ajánlom? senkinek! Szemét,utolsó alakok! (oxrulez-1 month ago) hááát nem szeretnivaló ![]() Sziasztok! Ezúton is keressük azokat a tanártársainkat, akiket a Ring/Dint Nyelvstúdió nem fizetett ki, hogy minél többen léphessünk fel ellenük! Gondolom, mondanom sem kell, hogy ezt a sulit nem ajánlom... Köszönettel Viktória 2009.04.02. 21:31 Ugyanígy jártam a Campussal, leléptek a pénzzel és semmi info. ' hónapja fizettem be a tanfolyamot. Valaki irja meg h ilyenkor hova kell fordulni, mert már olyan ideges vagyok h holnap odamegyek 3 verőlegénnyel és szétveretem az egészet http://www.nyelviskola.hu új hozzászólás 2009.03.08. 22:13 nyesze kukac t-online pont hu Sajnos vannak nyelviskolák, ahol - hogy finoman fogalmazzunk - nem azt kapják sem a beiratkozók, sem a tanárok, amire szerződnek, és messze nem azt, amit az iskola ígér. (Oly sok szépet és jót ígér egyik-másik honlap, hogy nehéz visszatartani a meghatódás könnyeit... - de vigyázat! Olcsó húsnak híg a leve.) Mindenkit arra bíztatunk, hogy kellő körültekintéssel válasszon nyelviskolát, ehhez ötleteket adunk a lap alján a "gyakori kérdések" címszó alatt. Ha pedig mégis kár éri a beiratkozót, és ezt nem tudja rendezni az iskolával, akkor feltétlenül forduljon - lehetőleg írásban, néhány mondatban összefoglalva és adatokkal alátámasztva a történteket, a területileg illetékes Regionális Munkaügyi Központhoz (http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=full...kozpontok) és ezzel párhuzamosan a Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatósághoz ( http://www.nfh.hu). A Nyelviskolák Szakmai Egyesületéhez elküldött reklamációkat továbbítjuk a hatóságoknak, hiszen közös érdekünk, hogy a tisztességtelen szolgáltatók kiszoruljanak a piacról. anticampus új hozzászólás 2009.03.08. 20:48 Kedves "nocampus" biztos forrásból tudom, hogy Viki nem tanít már az iskolánál. Állítólag kiment külföldre valahová. Telefonon és levélben ne is keresd őket mert esélytelen. Ha pedig személyesen mész oda akkor kora este 18-óra után érdemes, mert akkor vannak órák és vélhetően valaki kompetens személyt is el tudsz érni. A telefont csak az iskola tanárainak hívására veszik fel a hangposta pedig mindig tele van tehát nem is tudsz rajta üzenetet hagyni. nocampus! új hozzászólás 2009.03.08. 00:39 mnapocska kukac freemail pont hu Én is jártam egy ideig a Campusba. Tetszett, mert nagyon jó volt a tanár - Viki. Aztán jött a "karácsonyi szünet" - ami még mindig tart. Levélre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel. A befizetett összegnek még a felét sem jártam le. Felháborít és megteszem a szükséges intézkedéseket. NO CAMPUS!!!!!!!! zsuzso új hozzászólás 2009.03.02. 17:48 Kedves Diák! Valóban: megírnád a tanár nevét nekünk? Azt is, hogy hol (cím, teremszám), mikor vannak ezek a kétszemélyes órák? Be lehet ülni megnézni egy ilyen "király" tanárt? Ha nem fizetnek a tanárnak, akkor persze, hogy megéri az iskolának még a kétszemélyes óra is... Jobb iskolák ezt nem sűrűn engedhetik meg maguknak. Lehet, hogy anticampus-nak már nem jutott bepalizható tanár.... Az a biztos, ha el sem indítják a csoportot. Nem kell a tanárral bíbelődni. Hajrá anticamus! No comment: http://www.youtube.com/watch?v=jSKmxvNWQOk Ezek meg mi vagyunk: http://www.youtube.com/watch?v=aXDzTjFDk...re=related |
|||
|
02-25-2010, 08:39 PM
Üzenet: #10
|
|||
|
|||
|
Ez a RING meg a DINT akkor ugyanaz?
Jó, hogy megkaptad a pénzed, legalább ennek örüljünk. Ez az egész megérne egy posztot, de az a baj, hogy már másnap beperelnének engem becsületsértésért és hitelrontásért - a Company meg a Ring-Dint
|
|||
|
|

Keresés
Taglista
Naptár
Súgó